Damp cigaret

Damp cigaret

Røg og dårlig luft er tit meget irriterende og generende elementer, der er forbundet med det at ryge en cigaret – for slet ikke at tale om langtidseffekterne som misfarvede tænder og fingre, gule lofte og vægge og generelt ildelugtende tøj. En damp cigaret afhjælper alle disse ting, fordi det er vanddamp, og ikke nikotinrøg, der ind- og udåndes. Fordelene er straks at se: ingen lugt, mindre generende for ikke-rygere, mere socialt acceptabelt og fordi vores væsker ikke indeholder nikotin, er der heller ikke nikotinafhængighed forbundet med brug. Det kan også hjælpe dig med helt at bliver normale cigaretter kvit, fordi vores produkt erstatter vanen med at ryge med et tilsvarende, sundere alternativ. Du får altså stadig følelsen af at ryge, du ind- og udhalerer stadigt aktivt og dine hænder holder på produktet som var den en cigaret, men med langt sundere resultater. Den sundhedsmæssige forskel kan ikke benægtes, især ikke over tid, hvis man f.eks. er eller har været langvarig ryger og så skifter til et at vores produkter. Det er også et godt alternativ, hvis man er festryger, fordi det som sagt er langt mindre skadeligt generelt end en almindelig cigaret.

Sådan fungerer damp cigaretter

Som navnet antyder, producerer en damp cigaret damp – og ikke røg – som inhaleres og skaber samme følelse som at ryge uden lige så mange af de negative sideeffekter. Når man tænder for en traditionel cigaret, får det tobakken til at brænde, og denne frigiver derefter nikotin i den røg, som man indånder ned i lungerne.

Dampcigaretter består derimod af et varmeelement, der varmer den væske op, som man fylder på sit apparat. Det er ikke det samme som røg, selvom mange rygere siger, at de får mange af de samme behov tilfredsstilet, heriblandt følelsen af at inhalere og udhalere, at have noget i hænderne og tilfredsstillet nikotintrang (kun i væsker m. nikotin).

Enhver damp cigaret består af 3 dele, nemlig:

  • En beholder og / eller et mundstykke, hvor man påfylder væske
  • Et varmeelement, hvor væsken omdannes til damp til inhalering
  • Et batteri, der tilføjer strøm til varmeelementer.

Alle e-apparaterne, ligegyldigt hvor forskellige, de ser ud, skal indeholde disse 3 elementer for at kunne fungere. Nogle modeller har også flere funktioner, f.eks. en volt-regulator eller en diode i enden, som giver illusionen af at ryge endnu mere ved at lyse op, men disse er ikke nødvendige for apparatets grundlæggende funktion.