Papajoe – FAQ

Hvad er elektroniske cigaretter?

Elektroniske cigaretter er substitutter for almindelige cigaretter, men der inhaleres hverken tjære, røg eller nikotin. Der inhaleres i stedet damp, som bliver skabt gennem en forstøver. Forstøveren fordamper den væske, der hældes i produktet. Væsken indeholder PG, VG og en smag efter eget valg.

Er det lovligt?

Ja. Du kan frit købe, eje og bruge elektroniske cigaretter her i Danmark. Der er dog strenge regler hvad angår den væske, man kommer på sit produkt, og her i landet er det ikke tilladt at købe og sælge væsker med nikotin. Som privatperson må man dog godt købe nikotinholdige blandinger i udlandet.

Er der nikotin i de elektroniske cigaretter?

Nej. Det er forbudt ifølge dansk lovgivning at sælge væske til elektroniske cigaretter, der indeholder nikotin. Væsken indeholder heller ikke tjære eller de mange tusindvis af andre skadelige stoffer, der er at finde i normal tobak. forskellige smagstyper.

Hvad er en forstøver og hvor lang tid holder den?

En forstøver er den del af produktet, der omdanner væsken til damp gennem opvarmning. Gennemsnitligt holder en forstøver lige fra et par uger til et par måneder, men det er svært at komme det nærmere, fordi det afhænger meget af individuelt forbrug. Jo mere, du bruger produktet, jo hurtigere skal den skiftes ud. Du skal regne med, at der kommer en mindre fast udgift til udskiftning af forstøveren ved brug af elektroniske cigaretter.

Hvad med batteriet? Hvor lang til holder det?

Igen afhænger det af individuelt forbrug, men et 650 mAh batteri holder til ca. 700 sug på en fuld opladning, og et 1100 mAh-batteri håndterer op til 1500 sug. Til sammenligning ryges en normal cigaret i ca. 12-13 sug.

Er elektroniske cigaretter farlige eller sundhedsskadelige?

Det anslås, at e-rygning er langt mindre farligt end almindelige cigaretter. Videnskabelige undersøgelser har endnu ikke fastslået i hvilket omfang, det kan være skadeligt at ryge elektroniske cigaretter. Langtidseffekten af denne form for rygning skal undersøges, og derfor kan der godt gå mange år, før der er endegyldige konklusioner.

Hvor dyrt er det at benytte elektroniske cigaretter?

I forhold til almindelig rygning, sparer du omkring 70 % årligt, igen afhængig af dit forbrug. Lige i starten vil der naturligvis være en engangsudgift, når du investerer i selve udstyret til at påbegynde rygningen.

Jeg har ikke fået besvaret mine spørgsmål – hvad nu?

Hvis du ikke har fundet de svar, som du søger, i vores FAQ, kan du udfylde vores kontaktformular. Så bestræber vi os på at svare på dine spørgsmål hurtigt muligt.